Гроші “на смітті”

1194
maxresdefault 15

Як вдалося з`ясувати із розслідування, Львів щодня продукує 600 тон сміття. Принаймі, так каже мер міста Андрій Садовий.

А ось заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак  переконує – за його перевіреними  даними, львів’яни продукують на 100-200 тон сміття менше, аніж за інформацією Садового.

За словами ж міських чиновників інформацію про те,  скільки Львів продукує сміття на добу вони отримують у маршрутних листах, які 5 львівських сміттєвих перевізників показують  комунальному –  Львівспецкомунтрансу. Там їм відшкодовують  кошти за понаднормовий кілометраж, який долають сміттєві автівки  по області та країні у пошуках нового полігону,  де можна викинути львівський непотріб.

Якщо  директору Спецкомунтрансу  так складно сказати скільки ж сміття щоденно вивозять приватні перевізники, то можливо йому буде легше відповісти, хоча б за комунальне підприємство, яке він очолює ?

Ми вирішили самі розібратися, хто ж все-таки лукавить та, як чиновники Ратуші вимірюють непотріб з міста, якщо єдині ваги, якими ще донедавна користувалися, нині закриті на аварійному полігоні у Грибовичах.

Більше дивіться у розслідуванні.

 

 

 

 

Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал "Говорить Великий Львів"