Дискусія щодо музейних установ набирає ще більших обертів

511

Мова йде про Олеський, Золочівський та Підгорецький замки, а також про оборонну вежу в П’ятничанах, каплицю Боїмів та музей «Русалки Дністрової» у Львові.

Усі ці об’єкти належать Львівській національній галереї мистецтв. Однак їх хочуть передати у комунальну власність обласної ради. Відповідний проект депутати мають розглянути на сесії 5 грудня.

Втім мистецтвознавці переконані, вже є зацікавлені особи, які хочуть перетворити ці історичні будівлі на готелі та ресторани, закривши їх для звичайних українців.

Під час дискусії фахівці дійшли згоди, що ці об`єкти мають належати державі. Та як це зробити – єдиного рішення немає.

Тим часом директор галереї мистецтв Тарас Возняк, якому наразі підпорядковані пам’ятки – спілкуватися з журналістами телеканалу НТА відмовився.

Нагадаємо, наші журналісти вже не вперше висвітлюють тему Галереї Мистецтв. Адже з появою нового керівника – Тараса Возняка, з’явилось чимало непорозумінь між директором та трудовим колективом. Багато працівників попали під скорочення, інші – звільнились самі. Неодноразово лунали і заяви про зниклі стародруки, документи та артефакти. Всі ці справи розслідують правоохоронці.

Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал "Говорить Великий Львів"