Ми підійшли до входу, щоби зайти в будівлю, а до нас застосували силу, – Святослав Сірий

516

Націоналісти підійшли до входу, аби зайти в будівлю, натомість їх почали відштовхувати, застосовувати сльозогінний газ. Це й спричинило відповідну реакцію активістів – фаєри, димові шашки, і такий захід всередину.

Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів керівник обласного штабу “Національного корпусу” Святослав Сірий.

«Те, що спричинило сутичку – люди, представники націоналістів, захотіли зайти в будівлю, яка належить місту, належить нам. Нас не впустили, до нас навіть ніхто не вийшов. Якби до нас вийшли і сказали заходити, наприклад, по черзі, по одному – не питання. Ми би зайшли культурно, тихо-мирно», – каже Сірий.

Націоналісти намагались мирно вирішити питання щодо голосування за маніфест.

«Ми пішли найпоряднішим шляхом, яким можна було піти. Ще в п`ятницю ми зареєстрували проект свого звернення, який був погоджений, який ми обговорили. У вівторок нам дали слово, ми виступили зі своїм зверненням. Далі голови фракцій з головою обласної ради захотіли внести деякі правки, ми пішли на поступки. Дали дедлайн – годину. Минула година, тоді ще півгодини, тоді ще…і ще. Терпець урвався. Ми захотіли підійти до дверей, зайти всередину і спитати чому так», – розповів керівник обласного штабу “Національного корпусу”.

Також він зазначає – під Львівською обласною радою поставили наметове містечко, основним завданням якого є контроль виконання обіцянок, даних владою:

«Коли вже в будівлі нікого не було, коли велися перемовини, ми з головами фракцій та головою обласної ради дійшли до того, що вони підписались під нашим зверненням, чим зобов`язались, що вони його поставлять на голосування. Віримо. Проте, довіряй, але перевіряй. Для того, щоб перевіряти – ми поставили наметове містечко, де постійно є хлопці. Надіємося, що нарешті здоровий глузд переможе».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА

Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал "Говорить Великий Львів"