Уряд анонсував відкриття транспортного сполучення

316

В Украіїні планують відновити роботу залізниці, авіа і міжміських маршруток. Уряд анонсував відкриття транспортного сполучення з 22 травня. Його запускатимуть у три етапи. Спершу почне курсувати міський транспорт, запрацює і перевезення у межах області. Частково на першому етапі відновить роботу залізниця: на далекі відстані запустять 42 потяги всеукраіїнського значення, поіїзди інтерсіті та нічні експреси. Також в години пік курсуватиме більше електричок. Запрацюють і аеропорти, щоправда польоти будуть лише в середині країни.

Якщо захворюваність на Ковід-19 буде зменшуватись, то на другому етапі дозволять рух автобусів міжобласного значення та усіх приміських потягів, утім лише у світлу пору доби. Почнуть рух пасажирські поіїзди, окрім сезонних.

На третьому етапі повноцінно запрацюють аеропорти Украіїни – міжнародні напрямки здійснюватимуть у ті країни, які відкриють своі повітряні кордони. Поки що їхній перелік невідомий. Коли саме відновлять роботу усіх видів транспорту в Украіїні міністр інфраструктури Владислав Криклій говорити не береться, адже рішення мають узгодити з Міністерством охорони здоров’я.

Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал "Говорить Великий Львів"