НТА > НОВИНИ > Новини світу > 10 «схем» здорового харчування для запобігання серцево-судинних захворювань

10 «схем» здорового харчування для запобігання серцево-судинних захворювань

344

Американська кардіологічна асоціація оприлюднила нове наукове дослідження, яке закликає всіх зосередитися на своїх «схемах» харчування, а не на продуктах, інгредієнтах та напоях, які «хороші» чи «погані» для їхні серця.

Як пише Market Watch, у журналі Асоціації Circulation було опубліковано повне «Рекомендації щодо дієтичного харчування 2021 року для покращення серцево-судинного здоров’я». І цей більш сучасний підхід до харчування дозволяє адаптуватися до різних культурних традицій, індивідуальних симпатій і антипатій, а також до суспільних проблем.

«Ми всі можемо отримати вигоду від дієти для здоров’я серця, незалежно від етапу життя, і можна розробити таку, яка узгоджується з особистими уподобаннями, способом життя та культурними звичаями», – сказала керівник групи дослідників Аліса Х. Ліхтенштейн, директор групи серцево-судинного харчування в Дослідницькому центрі харчування людини Університету Тафтса в Бостоні.

«Це не повинно бути складним, трудомістким, дорогим або непривабливим», – додала Ліхтенштейн.

Вона визнає, що прийняття корисних для серця звичок харчування, таких як вибирати рибне блюдо замість стейка в ресторані або вибирати коричневий рис замість смаженого білого рису з улюбленого китайського ресторану на винос, спочатку може здатися дивним.

Ось 10 кроків Американської кардіологічної асоціації щодо раціонального харчування для підтримки здоров’я серця:

  1. Збалансуйте споживання їжі та калорій з фізичною активністю, щоб підтримувати здорову вагу.
  2. Вибирайте широкий асортимент фруктів і овочів і їжте багато продуктів, щоб отримувати повний спектр поживних речовин з їжі, а не з добавок.
  3. Вибирайте цільнозернові та інші продукти, що складаються переважно з цільного зерна, наприклад, цільну пшеницю, вівсянку, коричневий рис і кукурудзу.
  4. Включіть здорові джерела пісного та/або білка з високим вмістом клітковини, наприклад рослинні білки (горіхи та бобові); риба або морепродукти; знежирені або нежирні молочні продукти; пісні шматки м’яса — і обмежте червоне та оброблене м’ясо.
  5. Використовуйте рідкі нетропічні рослинні олії, такі як оливкова або соняшникова олії.
  6. Вибирайте продукти з мінімальною обробкою (наприклад, салат або смажені несолоні горіхи), а не надто оброблені продукти (наприклад, солодкі каші, картопляні чіпси або копчені ковбаси).
  7. Зведіть до мінімуму вживання їжі та напоїв з додаванням цукру.
  8. Вибирайте або готуйте продукти з невеликою кількістю солі або без неї.
  9. Обмежте вживання алкоголю.
  10. Застосовуйте ці вказівки незалежно від того, де готується чи споживається їжа, наприклад, коли ви вдома, їсте чи замовляєте на винос.

Ці поради підкріплені багаторічними науковими дослідженнями.

Оцініть новину
Клас!
0
Я це люблю
0
Ха-ха
0
Сумно
0
Злість
0
Обіймашки
0
Шооо?
0

Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал "Пряма мова Львова"

Коментарі