

Авторський пиріг-галета та кава. Кафе-вікно «Кіт» у самому центрі Львова відкрили вимушені переселенці із Київської області: Іван із Бородянки та його друг Сергій – із Ірпеня. Друзі вирішили робити те, що їм найкраще вдається.
До повномасштабної війни Іван працював баристою, а Сергій вів кулінарний блог. Також доєдналася до хлопців подруга із Києва.
Початок кафе: втрачати було нічого
«Зранку друзі напекли – я привіз от у кафе. Буду продавати. Ну і напої робити. Каву. Нам пощастило із орендодавцями, які дуже лояльні. Вони погодилися, що ми заплатимо за оренду трохи згодом. Зробили ще нам знижку 25%. На період воєнного стану. Тому так – дякуємо реально. Ви супер», – розповідає переселенець із Бородянки Іван Демченко.
Іван каже: ідея відкрито «вікно» з кавою прийшла до них, коли не могли знайти роботу у місті.
«Подумали, що якщо ми щось відкриємо, то навіть якщо прогоримо, то й так уже не маємо, що втрачати. В мене зі собою були лише дві футболки, одна книжка, пару комплектів білизни і все. Отак ми і їхали», – каже переселенець із Бородянки Іван Демченко.
У «Коті» пироги-галети- солодкі та солоні
Автори ідеї зі всіх сил намагаються зацікавити і постійних і тимчасових мешканців Львова своїми рецептами пирогів. Зокрема, «фішка» «Кота» – відкритий пиріг типу галети. Роблять солодкі пироги із яблуками та вишнею. А ще є солоні – із куркою та ананасом, цибулевий.
Гостям віконечка такий асортимент до душі. Чимало із них вирішили прийти спеціально, аби фінансово підтримати стартап переселенців.
«Ідея дуже цікава. Дуже добре, що люди переїхали й одразу починають працювати, намагаються вийти із поганого положення», – ділиться враженнями переселенець із Києва Олександр.
«Смачно, адже у них добре серце»
«Ми обмежені у своїй допомозі, але кава для львів’янина – це мусить бути. Зараз приходжу по каву сюди, бо хочу допомогти. Всі просять про допомогу, але фізично усім не можемо допомогти. Економіка має крутитися, продукт має продаватися. А те, що тут смачно, впевнений наперед, бо у них добре серце», – каже львів’янин Руслан.
Працівники сусідніх магазинів теж радо смакують пирогами.
«І каву, і пироги ми куштували. Дуже смачно хлопці готують, дійсно із любов’ю. Щодня тут черга стоїть за пирогами. Розбирають їх із неймовірною швидкістю», – ділиться враженнями переселенка із Київщини Олександра.
Зараз вимушені переселенці збирають кошти, аби оплатити оренду приміщення. За кілька днів перший внесок. Сподіваються, що клієнти у віконечка будуть і далі. Тоді кияни-пекарі зможуть довго радувати усіх своїми смаколиками.
Юлія Бундз
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал "Пряма мова Львова"
Коментарі