

Кожного року на свята у львівську дитячу лікарню на Орлика потрапляють переважно 15-20 маленьких пацієнтів через надмірне споживання солодощів, різних цукерок зі штучними наповнювачами та екзотичних фруктів.
Про це повідомляють на сторінці-фейсбук Першого територіального медичного об’єднання міста Львова.
Медики зазначають, що найбільший спалах гострої кропив’янки у дітей – це коли тіло вкривається набряками, як після контакту з кропивою – припадає на новорічні свята.
З метою запобігти цьому дитячі алергологи зібрали для батьків поради про те, які продукти для малечі можуть бути шкідливими, які солодощі не варто їсти зовсім, та що робити, коли у дитини почалася алергічна реакція.
Поради від дитячих алергологів:
- З новорічного столу не можна давати дітям ікру, газовані напої, салати із майонезом.
- Кутю малюкам до трьох років не можна. Старшим – так, але з урахуванням наступних нюансів: готуйте кутю на основі пшениці, цукру, родзинок, але без меду та горіхів. Важливо не переїдати цієї святкової страви – 3-4 чайні ложки на вечір буде достатньо.
- Найкраще давати дітям чорний шоколад (без домішок). Не рекомендуються желейні цукерки, чупа-чупси, галерейки, кольорові посипки, мастики.
- Найкраще їсти сезонні фрукти. У зимовий період – це яблуко і банан. Екзотичні фрукти, такі як манго, ананас, – як правило, містять додаткові наповнювачі. Їхнє споживання може призводити до вивільнення клітинами гістаміну та появи патологічних симптомів – висипань, свербіння, розладів травлення.
- Солодощі з неприродними добавками варто замінити сухофруктами, карамельними льодяниками домашнього виробництва – «когутиками», домашньою пастилою та «фруктовими чипсами».
- Лайфхак для батьків: аби не провокувати дитину, смаколики, які їй заборонені, їжте, коли вона не бачить.
Читайте також “Нарізали салату тазик. Правила зберігання салатів, щоб “дочекався” гостей”.
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал "Пряма мова Львова"
Коментарі