НТА > НОВИНИ > Суспільство > Глінтвейн зігріє. Топ-5 світових рецептів гарячого напою вдома

Глінтвейн зігріє. Топ-5 світових рецептів гарячого напою вдома

Готують зимовий напій переважно на основі холодного вина та рекомендують пити маленькими ковтками

1446

Тепле вино «глінтвейн» – є популярним напоєм у холодну пору року, яке досить добре зігріває. Його готують переважно на основі холодного вина та рекомендують пити маленькими ковтками, щоб насолодитися смаком.

Цей ароматний зігріваючий напій прийшов до нас із Середніх віків із країн Європи. У ті часи він був справжнім лідером різдвяних ярмарків та зимових святкувань. Ця традиція не змінилася й досі. Однак, у піковий час захворюваності на коронавірус  та коли на дворі до -15 градусів морозу не дуже хочеться йти за цим зігріваючим напоєм на ярмарок.  Супермаркет біля будинку, де можна купити основні інгредієнти  –  набагато кращий варіант.

Як просто та смачно приготувати глінтвейн вдома та що додають в інших країнах до цього напою – читайте у матеріалі NTA.

Зазначимо, що популяризація алкоголю не є метою матеріалу.

Топ-5 рецептів

Рецепт від відомої британської кулінарки

Авторка популярних кулінарних книг та телепрограм у Британії Мері Бері рекомендує свій рецепт запашного глінтвейну в найхолоднішу пору року.

Інгредієнти:

  • Апельсин;
  • Лимон – 3 шт;
  • Гвоздика – 12 зірочок;
  • Червоне вино – 2 пляшки 750 мл;
  • Кориця – 2 палички;
  • Цукрова пудра – 150 г (за бажанням);
  • Бренді (на свій смак за бажанням).

Покроковий рецепт:

  • Перетріть шкірку цитрусових на цедру та вичавіть з них сік.
  • Влийте вино, 1,2 л холодної питної води, цедру та сік цитрусів у велику каструлю.
  • Додайте гвоздику та палички кориці.
  • Доведіть суміш до кипіння, зменште вогонь, а тоді закрийте каструлю і тримайте, доки суміш знову не закипить. Тушкуйте суміш близько години.
  • Під час варіння поступово додавайте цукор і перемішуйте, щоб глінтвейн був вам до смаку.
  • Перед подачею процідіть, розлийте в чашки, можете прикрасити напій кружальцем апельсину та паличкою кориці.

Італійський глінтвейн з білого вина

Італійці надають перевагу глінтвейну з білого вина з додаванням спецій та цитрусових. Добре підходить тим, у кого алергія на червоне вино.

Інгредієнти:

  • 1 пляшка білого напівсолодкого вина;
  • 1 апельсин;
  • ¼ грейпфруту;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 паличка кориці;
  • суха гвоздика;
  • зірочка бадьяну.

Приготування:

  • Вино разом зі спеціями та цукром розігріти на невеликому вогні.
  • Додати нарізаний на скибочки 1 апельсин і сік ¼ частини грейпфруту.
  • Все це перемішати та розлити у чашки.

Білий глінтвейн по-італійськи має незвичний вигляд, завдяки своєму сонячному кольору, але має досить солодкий смак.

Французький кавовий глінтвейн

Такий напій наповнить приміщення неповторним ароматом, збадьорить та зігріє.

Інгредієнти:

  • 200 мл червоного сухого вина;
  • 1 порція кави еспресо;
  • 1 паличка кориці;
  • імбир;
  • 2 дольки апельсину;
  • 1 ст. л. цукру;
  • кардамон (за смаком);
  • гвоздика (за смаком);
  • бадьян (за смаком).

Приготування:

  • Для його приготування необхідно розігріти в каструлі 200 мл червоного сухого вина, додавши 1 порцію кави еспресо, паличку кориці, дві дольки апельсина, дольку кореня імбиря та 1 ст. л. цукру.
  • За смаком можна також додати улюблені спеції – гвоздику, бадьян чи кардамон.

Медовий глінтвейн

Цей чудовий і корисний вид глінтвейну відрізняється за рецептурою від звичних нам класичних глінтвейнів переважанням меду, як одного з основних інгредієнтів. Цим і зумовлено таку величезну цінність такого напою. Мед здавна вважався ліками від усіх хвороб.

Інгредієнти:

  • 1/2 л. червоного сухого вина;
  • 5 ст. ложок меду;

Прянощі:

  • гвоздика (7 шт.);
  • бадьян (3 зірочки);
  • перець духмяний (4 шт.);
  • кориця.

Приготування:

  • Мед залити вином, додати прянощі.
  • Постійно помішуючи, нагріти, не доводячи до кипіння.

Яблучний глінтвейн

Інгредієнти:

  • 500 мл червоного сухого вина;
  • 1 шт. яблука;
  • 2 см свіжого імбиру;
  • 1/2 шт лимону;
  • 2 шт анісу;
  • 1/2 ч.л меленої кориці;
  • 1 ст. л рідкого меду.

Спосіб приготування:

  • Спочатку потрібно нарізати яблука скибками, очистити імбир та натерти на дрібній тертці.
  • Скласти це все у каструлю, додати спеції, сік та цедру лимону.
  • Далі варто залити фрукти вином і додаємо мед.
  • Поставити каструлю на невеликий вогонь і підігріти, однак не доводити до кипіння. Останнім етапом є накрити глінтвейн кришкою і дали настоятися 5 хвилин.
  •  При подачі можна додати ще фрукти.

Олеся Головач 

Оцініть новину
Клас!
1
Я це люблю
2
Ха-ха
0
Сумно
0
Злість
0
Обіймашки
0
Шооо?
0

Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал "Пряма мова Львова"

Коментарі