НТА > НОВИНИ > Львівські новини > Посол Норвегії відкрив у Львові найбільший в Україні магазин морепродуктів Egersund Seafood

Посол Норвегії відкрив у Львові найбільший в Україні магазин морепродуктів Egersund Seafood

308

У п’ятницю, 3 грудня, у Львові відкрили перший в місті фірмовий магазин норвезьких морепродуктів Egersund Seafood. Це шостий і найбільший магазин мережі в Україні.

Мережа Egersund Seafood входить до складу групи компаній Pelagia AS – одного з найбільших виробників риби в Норвегії. Співвласниками Pelagia AS є одні з найбільших світових виробників та експортерів атлантичного лосося і форелі найвищої якості – Leroy Seafood та SalMar.

На прилавках представлені свіжа риба, рибна ікра та різноманітні страви з морепродуктів. Також львів’яни зможуть скуштувати делікатеси східної кухні. Серед асортименту – лосось, дорадо, креветки, сендвічі та суші.

 

«Наші роли – це норвезький погляд на цю страву. Тобто вони більші, ніж зазвичай, і в них дуже багато риби», – розповідає тренер із продукції Egersund Seafood.

Надзвичайний і Повноважний посол Норвегії в Україні Ерік Сведал також завітав на відкриття магазину. Він зауважив, що саме Норвегія – один з найбільших експортерів риби у світі. Водночас компанія Egersund Seafood є одним з найбільших виробників риби в Норвегії, і саме ця компанія вперше поставила норвезьку рибу до України.

Спеціалізовану підготовку отримують і працівники магазинів Egersund Seafood, які допоможуть клієнтам під час вибору морепродуктів. Щороку кращі співробітники компанії їдуть в тижневу подорож до Норвегії або до інших країн з розвиненим рибним ринком, щоб дізнатися, як відбувається обробка оселедця і червоних риб, як відгодовують та обробляють атлантичного лосося, в яких умовах утримують рибу, якою є якість води й навколишнього середовища, а також, як контролюють виробничі процеси.

Заборона на антибіотики при виробництві продуктів харчування на законодавчому рівні в Норвегії та безпрецедентний рівень турботи про екологію потребують окремих виробничих потужностей та кваліфікації персоналу.

Упродовж 60 днів ікра лосося та форелі утримується в прісній воді при температурі 8 градусів у лабораторних умовах. Після появи на світ за 10-16 місяців лосось досягає 60-100 грамів та вже готовий до переміщення в солону воду. Перед тим, як лосось потрапить на прилавок, він пройде через низку піклувальних процесів найвищого рівня – від карантину для мальків риби, спеціально створених умов перебування на фермах та гранульованого корму із риб’ячого борошна та риб’ячого жиру, вітамінів та антиоксидантів до спеціально підготованих заходів перед забоєм риби.

Відповідальний менеджер холдингу PELAGIA за Східно-Європейський регіон Ойвинд Сетрен розповів, що компанія дотримується принципових екологічних вимог: «Ми дотримуємося високих стандартів якості – особливо звертаємо увагу на термін зберігання продукції. Також, ми повністю відмовились від використання консервантів».

У магазині Egersund Seafood у Львові згодом також запрацює ресторан з суші-баром і хоспером. У ресторані можна буде наперед забронювати столик, замовити страви для самовивозу або доставку додому.

Публікація на партнерських правах

Фото: Олександра Крупська

 

 

Оцініть новину
Клас!
0
Я це люблю
0
Ха-ха
0
Сумно
0
Злість
0
Обіймашки
0
Шооо?
0

Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал "Пряма мова Львова"

Коментарі