НТА > НОВИНИ > Суспільство > Нарізали салату тазик. Правила зберігання салатів, щоб “дочекався” гостей

Нарізали салату тазик. Правила зберігання салатів, щоб “дочекався” гостей

Зберігати салати, заправлені майонезом, можна тільки в холодильнику і не більше 24 годин

395

Під час новорічних та різдвяних свят господині намагаються заздалегідь наготувати побільше страв, щоб у подальшому звільнити час для спілкування з гостями. Салати, зазвичай, готують у великих ємностях і щедро заправляють майонезом.

Де, при якій температурі, а також як довго можна зберігати такий салат – у матеріалі NTA.

При кімнатній температурі

Терміни зберігання залежать від складових страви та заправки. Найдовговічніші соуси – на основі натурального йогурту та сметани. При кімнатній температурі страви з такими соусами прокисають вже через годину, а в холодильнику зберігають свіжість не більше двох годин.

Страви, заправлені майонезним соусом, зберігаються трохи довше. Сам майонез, приготований в домашніх умовах, при кімнатній температурі зберігається дві-три години, а заводський продукт з консервантами – 5-6 годин.

В замороженому вигляді

Зберігати салат, заправлений майонезним соусом, в морозилці можна протягом місяця. Але рідина, яка  виділяється після розморожування, швидше за все зіпсує і смакові якості страви, і його зовнішній вигляд. Розморожують заморожений продукт, переклавши його в холодильник на кілька годин.

На термін зберігання майонезних салатів в холодильнику впливає ступінь свіжості інгредієнтів і тара. Найкраще таке блюдо перекласти в пластиковий контейнер до якого щільно прилягає кришка. Ще краще у такому контейнері створити вакуум за допомогою спеціального пристосування.

Максимальний термін зберігання в холодильнику салату з майонезом  – 24 години. При цьому температура зберігання повинна бути в діапазоні від +2 до +4°С. Якщо температура в холодильнику вище, то салат потрібно з’їдати в той же день, коли його приготували. Незаправлені салати допускається зберігати до двох діб.

На балконі або в погребі

Якщо холодильника немає чи в нього не вистачає місця, зберегти страва допоможе засклений балкон або холодний льох. При цьому температура в місці зберігання не повинна бути вище +12°С.

Перед тим, як відправити їжу на балкон або в льох, її поміщають у контейнер і щільно закривають. Якщо контейнера немає, салатницю щільно обмотують харчовою плівкою.

Продовження терміну придатності

Продовжити термін придатності майонезного салату на кілька годин можна, якщо робити його з винятково свіжих продуктів і правильно їх підготувати.

Розвиток шкідливих бактерій уповільнює дотримання наступних правил:

  • всі інгредієнти, які змішуються, повинні бути однієї температури;
  • кожен нарізаний компонент перед змішуванням поміщають в окрему ємність, щоб з нього вийшов сік;
  • миті фрукти і овочі перед нарізкою також обсушують.

Якщо готовий салат має зберігатися упродовж кількох годин, то краще не додавати в нього соус одразу. Підготовлені продукти складають в ємність, на дно якої стелять паперовий рушник (для вбирання вологи). Далі ємність обмотують харчовою плівкою і поміщають в холодильник.

Не заправлений салат в холодильнику можна зберігати не більше двох діб. Майонез в цьому випадку додають безпосередньо перед подачею на стіл.

Проте краще не змішувати всі компоненти відразу. Нарізані і розкладені по різних ємностях інгредієнти зберігаються в холодильнику 3-4 дні. Перемішати їх і додати соус можна перед вживанням в їжу.

Джерело: Vkazivka.com 

Оцініть новину
Клас!
1
Я це люблю
0
Ха-ха
0
Сумно
0
Злість
0
Обіймашки
0
Шооо?
0

Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал "Пряма мова Львова"

Коментарі