НТА > НОВИНИ > Суспільство > Україна, яку розпинають окупанти, воскресне, – Митрополит Епіфаній про початок великоднього посту

Україна, яку розпинають окупанти, воскресне, – Митрополит Епіфаній про початок великоднього посту

558
epifanij e1646647450436

Сьогодні, 7 березня, для християн, що живуть за юліанським календарем починається Великодній або Великий піст. Триватиме він до 24 квітня – свята Воскресіння Христового.

Звернення Митрополита Київського і всієї України Епіфінія до вірян з нагоди початку великого посту:

 

«Шлях посту – це шлях співстраждання Христу. Співстраждання не тільки і не стільки як співчуття Сину Божому, але співстраждання як нашого долучення до страждань Христових.

Як страждав Христос? Невинно! Він страждав не за Свої провини, бо як Син Божий Він безгрішний і ніколи ніякого зла не вчинив. Він страждав невинно, взявши на Себе провини і гріхи всього людства.

І якщо минулими роками такі роздуми в час посту мали для нас духовний та алегоричний характер, то нині ми, весь український народ, буквально, щогодини страждаємо в жахливих реаліях війни. Ці страждання – невинні. Ніякого зла український народ не вчинив Росії, яка на нас напала і мучить, бичує, розпинає. А відтак те, що ми зараз терпимо, з духовної точки зору є співстражданням Христу, тобто невинним стражданням.

Важкими є ці страждання, однак серед них втіхою нам нехай буде усвідомлення того, що наші невинні страждання неодмінно увінчаються перемогою і славою вічною, як увінчалися ними і страждання Христові. Спасителя ганьбили і розіп’яли на хресті – але Він воскрес із мертвих та переміг зло.

Так само і ми зараз страждаємо, але з Божою допомогою переможемо. І Україна, яку зараз розпинають російські окупанти, воскресне».

 

Оцініть новину
Клас!
0
64.svg?v=2.6
Я це люблю
0
11.svg?v=2.6
Ха-ха
0
5.svg?v=2.6
Сумно
0
26.svg?v=2.6
Злість
0
29.svg?v=2.6
Обіймашки
0
36.svg?v=2.6
Шооо?
0
35.svg?v=2.6

Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал "Говорить Великий Львів"