НТА > НОВИНИ > Освіта > Уроки християнської етики у школах. Потрібні чи ні

Уроки християнської етики у школах. Потрібні чи ні

88

У соцмережах деякі батьки радіють, що у МОН заборонили християнську етику. За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, школа самостійно визначає перелік навчальних предметів або інтегрованих курсів для реалізації кожної освітньої галузі, а також предмети та курси з урахуванням освітніх потреб учнів.

Прихильники релігійного курсу та деякі депутати натомість просять повернути цей предмет у шкільну програму, аби навчати дітей милосердя та духовності.

Команда “Прямої мови Львова” запитала львів’ян чи потрібні уроки релігії у школах.

“Якщо ці уроки примусові – це нав’язування. Такі уроки мають бути суто добровільні і ніяк інакше. Я б не ходила на такі уроки, бо я не вірю у Бога”,розповідає львів’янка Ольга.

“Правильно дітям розповідати про те, які цінності у собі потрібно виховувати. Якщо діти будуть розуміти 10 заповідей Божих та будуть їх дотримуватися, то наша нація виросте з правильними цінностями”,переконаний львів’янин Віталій. 

“Правильний крок, якщо у школах запровадять етику християнства в обов’язковому порядку. Це є просто виховання, пізнання, розуміння стосунків і життя. Це навчить дітей правильного поводження між однолітками, між дорослими, поваги до своїх батьків, до своїх друзів. Це основа з основ”, розповідає львів’янка Ірина. 

“Це мусить бути право вільного вибору. Якщо родина релігійна і батьки вважають за потрібне навчати свою дитину релігійних всіляких обрядів і релігійної історії, то тоді у тому є зміст. Але є атеїстичні родини. Не зважати на їхню думку – неправильно. Має бути свобода вибору. Такі заняття повинні бути на вільному відвідуванні”, – каже львів’янка Ірина. 

“Це розвиток. Будь-яка інформація, яку нам подають – це розвиток людини. Тільки людина вирішує чи їй це потрібно. Кожен має право відмовитися. Це ж не виглядає так, що хтось підбіг і змушує вчити-зубрити.  Якщо ця інформація цікава – вивчаємо, а ні – то відмовляємося”,вважає львів’янин Артур. 

“Треба вивчати! Я віруюча людина, думаю, що це всім потрібно. Для того, щоб просто мати віру. Кожній людині вона потрібна”,переконана львів’янка Роксолана. 

Дарина Татарчук

Оцініть новину
Клас!
0
Я це люблю
0
Ха-ха
0
Сумно
0
Злість
1
Обіймашки
0
Шооо?
0

Коментарі