

Нацполіція та працівники Держпродспоживслужби контролюватимуть в Україні дотримання карантинних обмежень, аби мінімізувати зараження коронавірусом.
Про це повідомляє пресслужба МОЗ.
Так, головний санітарний лікар Ігор Кузін, голова Нацполіції Ігор Клименко та голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька провели нараду та обговорили дотримання карантинних обмежень.
Ігор Кузін наголосив, що в Україні складна епідеміологічна ситуація через штам коронавірусу “Дельта”, який зареєстрований у кожній області. Станом на 12 жовтня 16 регіонів уже перебувають у “помаранчевій” зоні. Тому в Україні важливий контроль за:
- дотриманням маскового режиму,
- умовами перевезень,
- роботою закладів громадського харчування та розважальними закладами.
Голова Нацполіції Ігор Клименко зазначив, що основним завданням МОЗ, Держпродспоживслужби та Нацполіції є максимальне вжиття заходів щодо дотримання карантинних обмежень у місцях, які сприяють поширенню коронавірусу. Йдеться про такі місця:
- громадський транспорт
- розважальні заклади
- нічні клуби
- ринки
- заклади громадського харчування
За словами Клименка, уряд дозволив бізнесу працювати навіть у “червоній” зоні. Проте обов’язковою умовою є підтвердження клієнтами та персоналом своєї COVID-безпечності.
Для цього Національна поліція вже встановила на планшети поліцейських відповідне програмне забезпечення, яке дозволяє зчитувати QR-код з міжнародних та внутрішніх сертифікатів про вакцинацію.
“Ми продовжимо роботу спільних рейдових груп співробітників Держпродспоживслужб та поліції щодо перевірки закладів громадського харчування, розважальних центрів, торгівельних центрів та магазинів”, – сказала Владислава Магалецька.
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал "Пряма мова Львова"
Коментарі